اگر مي‌خواهيد ناخن‌هايتان سالم بماند


 





 
در خصوص تغييرات ناخن‌ها و اختلالات شايع آن به همه عزيزان توصيه مي‌کنم چند نکته مهم را مورد توجه قرار دهند. ناخن‌ها در شرايط متعدد و بيماري‌هاي خاص دستخوش تغييراتي مي‌شوند که بعضي از آنها نادر و کاملا تخصصي و بعضي ديگر شايع بوده که در اغلب موارد شکايت بسياري از بيماران را به همراه دارد.
شايع‌ترين بيماري‌هاي ناخن که مراجعه به پزشک متخصص پوست براي درمان آنها اجباري است، قارچ‌هاي ناخن است که موجب علايمي چون تغيير رنگ ناخن، شکنندگي و خرد شدن و حتي از بين رفتن بافت اطراف آن به صورت تورم نسوج اطراف است. اين شرايط احتياج به آزمايش‌هاي اختصاصي قارچ‌شناسي و تاييد تشخيص احتمالي و درمان مخصوصي به خود را دارد. متاسفانه در بعضي موارد ديده مي‌شود که به دنبال ترک و شکنندگي‌هاي ناخن به جاي کشف عامل و تشخيص به جا و درمان آن، خود افراد دست به اقداماتي مي‌زنند. از آنجا که ترکيب ناخن و مو شبيه به هم بوده و هر دو از جنس کراتين سخت هستند. و مهم‌ترين ماده تشکيل‌دهنده ناخن، ترکيبات غني از سولفور و پروتئين است بايد يک باور غيرعلمي و غيرمنطقي را کنار بگذاريد. برخلاف آنچه همگان براي سفت شدن و رشد ناخن توصيه مي‌کنند، يعني استفاده از کلسيم و قرص‌هاي کلسيم‌دار - فکر مي‌کنند ماده اصلي ناخن است- مصرف کلسيم در درمان ترک و شکستگي‌هاي ناخن نقشي ندارد. سرعت رشد ناخن‌ها نيز در زمان‌هاي متعدد و يا در اثر مصرف بعضي داروها کاهش مي‌يابد. مانند سوءتغذيه، تب و کم‌کاري تيروييد که سرعت رشد ناخن را کم مي‌کند.
پس اين باور غلط را اصلاح کنيد، يادتان باشد وقتي براي طولاني مدت دست‌ها يا ناخن‌ها را در مواد شوينده، به‌خصوص مواد قليايي قرار مي‌گيرند،‌ وقتي از درمان به موقع مشکلات ناخن پرهيز مي‌کنيد و اصولا اهل دستکش پوشيدن و چرب کردن ناخن‌ها نيستيد، مستعد ابتلا به اختلالات پوست و ناخن خواهيد بود.
افرادي که ناخن‌هاي خود را خيلي بلند نگه مي‌دارند و مانيکورهاي متعدد و شديد انجام مي‌دهند و احتمال ضربات مکرر و کوچک به ناخن‌هايشان، در اثر بلند بودن آنها، بيشتر از ديگران است. تغييراتي چون جدا شدن صفحه ناخن از بستر آن را دارند و به علت وجود هوا در زير ناخن، منطقه آن سفيد مي‌شود و بعد از مدتي باکتري‌ها يا قارچ‌ها در آن نفوذ کرده و به مشکل موجود دامن مي‌زنند و تغيير رنگ ناخن بعد از مدتي ديده مي‌شود. حتما در اين شرايط با پزشک متخصص مشورت کنيد و چه بهتر آنکه تا مي‌توانيد به بهداشت و سلامت دست‌هايتان اهميت بدهيد و از دستکش مناسب استفاده کنيد و نکات علمي را از متخصص بپرسيد نه از افراد غيرآگاه.
منبع: http://www.salamat.com
ae